Maistas

Kaip virti ryžius? Birių ryžių paslaptis

Ryžiai yra labai universalus produktas. Jie gali būti paprastų ir sveikų patiekalų, kuriems paruošti reikia nedaug laiko, sudedamoji dalis. Kaip virti ryžius, kad jie gautusi birus? Pasirodo, tai nėra taip paprasta. Žinau, kad daugelis žmonių susiduria su problemomis ir galiausiai gauna beformę, lipnią košę. Pateiksime keletą patarimų, kaip išvirti purius ir nelipnius ryžius. Mums jie taip puikiai pavyksta.

Ryžiai maišeliuose

Paprasčiausias būdas virti ryžius yra maišeliuose – tiesiog vadovaukitės gamintojo ant pakelio pateiktomis instrukcijomis. Vienintelis dalykas, kurio reikia nepamiršti, tai tikrinti laiką, kad ryžiai nepervirtų. Tačiau ryžius maišeliuose rekomenduoju keisti ryžiais, supakuotais į kilogramines pakuotes. Palaidi ryžiai yra daug skanesni, tačiau juos taip pat daug sunkiau išvirti. Tačiau yra keletas išbandytų būdų, kaip tai padaryti.

Ryžių pasirinkimas

Verdant labai svarbu pasirinkti ryžių rūšį. Ryžių virimo trukmė paprastai būna nuo 10 iki 40 minučių. Tačiau tai griežtai priklauso nuo produkto rūšies. Baltieji ryžiai verdami trumpiau, o rudieji – ilgiau. Baltieji ryžiai verdami apie 12-20 minučių. Paraboiled ryžių virimo trukmė yra apie 12-18 minučių, o rudieji ryžiai verda ilgiausiai – 30-40 minučių.

Ryžių paruošimas

Prieš pradėdami virti ryžius, nuplaukite juos po vėsiu tekančiu vandeniu. Pirmiausia pašalinsite visus nešvarumus, o antra, atsikratysite krakmolo pertekliaus, dėl kurio ryžiai tampa lipnūs.

Kaip virti ryžius?

1 puodeliui ryžių paruoškite 1,5-2 puodelius vandens. Supilkite vandenį į puodą, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus arba aliejaus (neleidžia grūdams sulipti) ir žiupsnelį druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite kruopščiai nuplautus ryžius. Retkarčiais turinį pamaišykite. Taip išvengsite atsitiktinio puodo dugno apdegimo. Ryžiams pradėjus virti, sumažinkite viryklės galią ir uždenkite puodą dangčiu, kad garai galėtų laisvai išeiti. Kai ryžiai sugers visą vandenį, jie bus paruošti.

5/5 - 1 balsas(-ai)
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Back to top button