Receptai
Salotos su špinatais ir vištiena
Salotos su špinatais ir vištiena
Derlius: 4 žmonės
Medžiagos
- 1 šaukštas alyvuogių aliejus
- 1 kibiras alaus
Instrukcijos
- Pradėkite ruošti špinatų ir vištienos salotas nuo kvinojos virimo. Į verdantį vandenį įdėkite vieną maišelį kvinojos (apie 100 g) ir virkite pagal ant pakuotės pateiktą receptą. Kai kvinojos bus paruoštos, nusausinkite jas sietelyje ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
- Tada pasirūpinkite mėsa. Kruopščiai nuplaukite vištienos krūtinėlę, pašalinkite visas nepageidaujamas venas ir riebalų apnašas (jas atpažinsite pagal baltą spalvą). Mėsą nusausinkite (pvz., popieriniu rankšluosčiu) ir supjaustykite juostelėmis arba kubeliais. Pabarstykite ją "Knorr" prieskoniais aštriai vištienai ir švelniai įtrinkite į mėsą. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite 3 valgomuosius šaukštus saulėje džiovintų pomidorų aliejaus. Tada supilkite į keptuvę supjaustytą mėsą ir kepkite, kol iš visų pusių lengvai paruduos. Iškepusią mėsą atidėkite į šalį, kad atvėstų.